bel ons voor een afspraak  013 - 504 37 30

mondhygiene praktijk Sophie Ruikes
logo sophie ruikes

 

 

 

..................
een
gezonde
mond
..................

 

 

mond & gezondheid

Gezond tandvlees is de basis voor een sterk en gezond gebit. Gezond tandvlees sluit strak om tanden en kiezen en is roze van kleur. Het bloedt niet bij het tandenpoetsen, bij gebruik van tandenstokers of tijdens het eten. Ook bloedt het niet als de mondhygiënist of tandarts het onderzoekt. (Op de plaats waar het tandvlees aan de tand hecht zit een ondiepe ruimte, de pocket. Bij gezond tandvlees is de pocket hooguit 3 mm.)

Veel mensen hebben echter ontstoken tandvlees. En omdat tandvleesontsteking over het algemeen geen pijn doet, wordt het vaak te laat ontdekt. Dit kan uiteindelijk leiden tot verlies van tanden en kiezen.

 

 

 

Uit steeds meer wetenschappelijk onderzoek blijkt dat mondgezondheid en algemene gezondheid nauw met elkaar samenhangen. Een goede mondgezondheid en het voorkomen en /of behandelen van aandoeningen van het tandvlees zoals gingivitis, ANUG en parodontitis, verdienen daarom serieuze aandacht. Een slechte mondgezondheid verhoogt de kans op onder meer diabetes en hart- en vaatziekten.

tarieven
eerste bezoek
mondhygiëne